fbpx

Здравословно хранене

Храната е важен фактор при здравето на човека в напреднала възраст. В “Smart Social Care” се грижим храната за нашите родители да бъде прясна, разнообразна и питателна. Изготвяме ежедневно меню, което съдържа балансиран процент от витамини, протеини, въглехидрати и минерали, подходящи за възрастта.

4-степенен цикъл на хранене

Предоставяме закуска, обяд, междинна закуска и вечеря, като всяко хранене включва микс от разнообразни неща – готвени ястия и сурови храни (салати, плодове и др.). Храната се приготвя от специализиран доставчик при високи изисквания за качество и вкус, като обслужването се поема от нашия персонал (сервиране, отсервиране, измиване на посуда и др.). Стараем се да превърнем храненето в удоволствие , а предлаганите менюта конкурират най-добрите ресторанти.

Индивидуално меню

Нашият екип следи внимателно здравословното състояние на всеки резидент и съобразява случаите, в които храната трябва да отговори на определена диета или лекарствен прием. Съобразяват се храни, към които човек е алергичен или хронични болести, които налагат специален режим на хранене като диабет, Хашимото, болест на Крон, колит, проблеми с бъбреците и др.

Съдействаме в готвенето

За онази част от нашите резиденти, които обичат готвенето и желаят да се развихрят в кухнята, предоставяме пълно оборудване и споделена кухня, при която човек може сам да кулинарства, да си приготви допълнителна храна и др. Оказваме съдействие при готвенето и помагаме на всеки да реализира своята рецепта, с която да зарадва близки и приятели.